KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

De Smid reparatie

Van klacht tot reparatie door monteur

Je wasmachine, droger, koelkast, Bora kookplaat of ander witgoed apparaat geeft ineens een storing aan, krijgt kuren of geeft niet meer het gewenste resultaat. Dan kun je terecht bij De Smid Reparatie, maar wat gaat er allemaal vooraf voordat de monteur bij jou aan de deur staat.

Storingsmelding

De storing komt intern bij De Smid reparatie binnen en wordt gelijk behandeld door de werkvoorbereider. De werkvoorbereider is verantwoordelijk voor de controle van de bonnen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de verschillende apparaten/ merken en wordt er gekeken welke onderdelen er nodig zijn voor de reparatie. Hier wordt een selectie in gemaakt en de bruikbare bonnen worden doorgestuurd naar afdeling ‘planning’.

Route in kaart gebracht

Bij de afdeling planning worden alle bonnen in het systeem geladen, waaruit de volgende routes worden gevormd. Hierbij wordt er rekening gehouden met de capaciteiten van de monteurs en de voorkeuren van de klant (voormiddag of namiddag).  De routes worden plaats en capaciteit gericht gekoppeld aan een monteur. Wanneer de planning rond is wordt dit in het system geladen en automatisch doorgestuurd naar alle monteurs. Onze monteurs werken met een tablet waarop ze de routes binnenkrijgen en de klus administratief kunnen verwerken na het bezoek.  

Zodra de routes rond zijn en doorgestuurd zijn naar de monteurs worden er picklijsten aangemaakt. Er wordt gekeken naar de afspraken van de monteurs en de benodigde onderdelen. Daar wordt per monteur een aparte lijst voor aangemaakt en doorgestuurd naar het magazijn. De magazijnmedewerkers maken voor iedere monteur een onderdelen krat aan die klaargezet wordt voor de koeriers.

Werken vanuit huis

Al onze monteurs werken vanuit huis, dit kunnen we realiseren door onze nachtbezorgingsdiensten. Tussen 6 en 9 uur komt de bezorgdienst de onderdeelkratten in het magazijn afhalen en bezorgen bij de monteurs. Ze hebben van iedere bus een sleutel, waardoor ze de onderdelen in de nacht in de bussen kunnen bezorgen, hierdoor kunnen de monteurs in de ochtend vanuit huis vertrekken naar hun eerste afspraak.

Als Smid Reparatie zijn we oprecht geïnteresseerd in de klant en zijn witgoedprobleem om dit snel en structureel op te lossen met ervaren en dienstvaardig eigen personeel waarbij kernbegrippen als vertrouwen, transparantie, oplossingsgericht denken en vriendelijkheid centraal staan.

De Smid Reparatie, voor al uw witgoedreparaties!