Onderhoudstips wasdroger

Met onze onderhoudstips wasdroger voorkomt u dat uw wasdroger het voortijdig begeeft. De basis is natuurlijk dat u uw wasdroger met regelmaat onderhoud om de meeste problemen te voorkomen.

Maak na iedere droogbeurt het pluizenfilter schoon. Hierdoor droogt de was sneller en blijft het energieverbruik lager.

Is uw droger niet op een waterafvoer aangesloten? Leeg dan de condensbak na iedere droogbeurt. De meeste drogers geven tegenwoordig via een lampje aan dat de bak geleegd moet worden, wel zo handig.

In sommige gevallen kunt u zelf onderstaande meest voorkomende problemen oplossen.

De wasdroger wordt niet meer warm

Wanneer uw wasdroger niet meer warm wordt, kan dat duiden op oververhitting. Dit wordt vaak veroorzaakt door een verstopping van de luchtkanalen door pluisjes en stofresten. Maak de luchtkanalen schoon en reset de wasdroger. Lees in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat hoe u dit kunt doen.

Mijn luchtafvoerdroger doet er lang over

Controleer of er vuil in de afvoerslang zit. Uw afvoerslang kan ook te lang zijn of er zitten teveel bochten in. Hoe korter de slang des te korter het drogen.

Mijn pluizenzeef is verstopt

Geeft uw wasdroger aan dat de pluizenzeef verstopt is? Dan kan dit diverse oorzaken hebben. De pluizenzeef kan niet schoon zijn of er zitten stofresten in de luchtkanalen zitten. Spoel bij condensdrogers regelmatig de wisselaar. Lees in uw gebruiksaanwijzing waar de pluizenfilters zich bevinden die u zelf mag reinigen.

Mijn wasdroger maakt teveel herrie

Maakt uw wasdroger teveel herrie? Controleer eerst (met een spiegeltje) of er geen losse voorwerpen tussen de trommelrand zitten. Als er geen losse voorwerpen zitten, is de kans groot dat er een onderdeel versleten is zoals bijvoorbeeld de aandrijfwieltjes of kogellagers. Laat dan een professionele monteur naar uw wasdroger kijken. Het is riskant om het zelf te doen, er zijn onderdelen die niet gesmeerd mogen worden in verband met brandgevaar.

Mijn was wordt niet droog

Als de was warm wordt maar toch niet droogt kan dit aan een vervuilde sensor liggen. Deze bevindt zich in de droogtrommel. Reinig de sensor en uw wasdroger werkt weer zoals het hoort.

Mijn wasdroger wordt te heet

Waarschijnlijk is uw thermostaat kapot. Laat een professionele monteur naar uw wasdroger kijken.

De droogtrommel draait niet

Waarschijnlijk is de aandrijfriem gebroken of zijn de koolborstels aan vervanging toe. Laat een professionele monteur naar uw wasdroger kijken.

Maak reparatie-afspraak

  • De Smid Reparatie is geautoriseerd om bijna alle grote witgoed merken te repareren (met bijbehorende garantievoorwaarden)
  • Geen garantie meer op uw apparaat? Wij zijn dé specialist op het gebied van reparatie van diverse apparaten.
Reparatie-afspraak
Of bel 0412 - 693 693
Maak reparatie-afspraak