Vacature medewerker Klanten Contact Centrum

Als medewerker Klanten Contact Centrum ben je bij De Smid Reparatie het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en onze opdrachtgevers. Je helpt ze met alle mogelijke vragen en vindt het leuk om de klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen met hun vragen omtrent reparaties aan het witgoed.

Als callcentermedewerker ben je verantwoordelijk voor alle eerste klantcontacten. Hierbij behandel je alle binnenkomende telefoongesprekken en e-mailberichten. Je streeft een maximale klant- en servicegerichtheid na. Je beantwoordt binnenkomende telefoongesprekken met optimale klantvriendelijkheid, handelt deze zelfstandig af indien mogelijk of draagt deze over aan collega’s binnen de afdeling klantenservice. Daarnaast verricht je diverse ondersteunende werkzaamheden binnen de afdeling klantenservice.

Naast een klantgerichte instelling verwachten we van je dat je nauwkeurig bent, je de vele diverse procedures je gemakkelijk eigen maakt en je goed in staat bent om met ERP-systeem AFAS om te gaan.

Functie eisen

Zoek jij een baan waarin je het eerste aanspreekpunt bent voor onze klanten? Ben jij graag oplossings- en klantgericht aan het werk? Sta jij daarnaast stevig in je schoenen, ben je stressbestendig en is geen vraag je te gek dan zijn wij op zoek naar jou!

• Je hebt een MBO werk- en denkniveau;

• Ervaring in een callcenter of ervaring met telefonisch klantcontact is gewenst;

• Je bent communicatie vaardig en hebt een goed inlevingsvermogen;

• Je kunt snel schakelen en bent stressbestendig;

• Je beheerst de Nederlandse taal in woord- en geschrift.

• Je hebt flinke ervaring met de computer.

• Je bent 2 dagen per week beschikbaar en op termijn wellicht meer dagen.

Interesse

Heb je interesse en voldoe je aan onderstaande criteria? Solliciteer dan per mail en stuur ons je cv en motivatie naar info@desmidreparatie.nl ter attentie van mevrouw Van Delst.