Kookplaat reparatie

Uw kookplaat snel & vakkundig hersteld.

Bij De Smid Reparatie bent u aan het juiste adres voor hoogwaardige reparaties aan uw kookplaat. Met onze deskundige service en ervaren technici zorgen we ervoor dat uw kookplaat snel en efficiënt wordt hersteld, zodat u weer kunt genieten van zorgeloos koken. Bovendien zijn we trots om officieel servicepartner van BORA te zijn. Dit betekent dat we gespecialiseerd zijn in het onderhoud en herstel van BORA kookplaten, en dat we beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden om uw BORA kookplaat in topconditie te houden. Vertrouw op De Smid Reparatie voor betrouwbare service en hoogwaardige reparaties aan uw kookplaat.

Magnetron Oven reparatie
Kookplaat reparatie

Veel voorkomende problemen aan uw kookplaat

Een goed functionerende kookplaat is essentieel voor het bereiden van maaltijden, maar helaas kunnen zich af en toe problemen voordoen die het kookproces verstoren. Veelvoorkomende problemen kunnen variëren van kleine ongemakken tot ernstige defecten die het gebruik van de kookplaat belemmeren. Denk bijvoorbeeld aan kapotte knoppen, defecte elektrische elementen, ongelijkmatige verhitting, of zelfs volledig uitvallen van de kookplaat. Daarnaast kunnen problemen met de elektrische bedrading of interne componenten ook optreden, wat leidt tot veiligheidsrisico's. Het is van cruciaal belang om deze problemen snel en adequaat aan te pakken om ongemakken te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen tijdens het koken. Gelukkig bieden professionele reparatiediensten zoals De Smid Reparatie uitkomst, met expertise in het oplossen van diverse kookplaatproblemen.

Defecte Elektrische Elementen: Een veelvoorkomend probleem bij elektrische kookplaten zijn defecte elektrische elementen. Dit kan resulteren in ongelijkmatige verhitting of zelfs het volledig uitvallen van bepaalde kookzones. Mogelijke oorzaken zijn beschadigde bedrading, oververhitting of slijtage van de verwarmingselementen zelf. Een kookplaat met defecte elektrische elementen kan het kookproces vertragen en frustratie veroorzaken bij het bereiden van maaltijden.

Kapotte Bedieningsknoppen of Schakelaars: Bedieningsknoppen en schakelaars zijn gevoelige onderdelen die regelmatig worden gebruikt tijdens het koken. Slijtage, beschadiging of defecten kunnen ervoor zorgen dat deze onderdelen niet meer goed functioneren. Dit kan leiden tot problemen bij het instellen van de juiste temperatuur of het in- en uitschakelen van de kookplaat.

Slechte Verhitting of Ongelijkmatige Verwarming: Een ander veelvoorkomend probleem is slechte verhitting of ongelijkmatige verwarming van de kookzones. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals verstopte of beschadigde verwarmingselementen, problemen met de thermostaat of onjuiste afstelling van de kookplaat. Ongelijkmatige verwarming kan leiden tot problemen bij het koken, zoals het verbranden of onvoldoende garen van voedsel.

Storingen in de Elektrische Bedrading: Storingen in de elektrische bedrading kunnen diverse problemen veroorzaken, zoals kortsluiting, oververhitting of zelfs brandgevaar. Dit kan optreden als gevolg van beschadigde bedrading, losse verbindingen of corrosie. Storingen in de elektrische bedrading vormen niet alleen een risico voor de veiligheid, maar kunnen ook leiden tot het niet goed functioneren van de kookplaat.

Kookplaat reparatie

Goed om te weten

  • In het geval van drukte kunnen wij de reparatieaanvraag doorzetten naar een van onze partners,
  • Gebruikers- aansluitfouten en dergelijke vallen niet onder de fabrieksgarantie. Deze kosten dient u per pin of contant af te rekenen bij de monteur.
  • Wilt u er voor zorgen - wanneer u een reparatieafspraak bij ons maakt - dat het te repareren apparaat goed toegankelijk is voor onze monteur.
De Smid Reparatie

Onze tarieven

Tarieven reparatie

  • Reparatie 15 minuten incl. voorrijkosten € 87,34.
  • Vervolgens zijn de kosten slechts € 7,56 per 5 minuten.
  • De tijdsduur gaat pas in als de monteur bij u voor de deur staat.
  • Wij hanteren geen starttarief voor reparatie. Wel zo eerlijk en goedkoop!
  • Tarieven zijn excl. eventueel benodigde onderdelen.

Tarieven bij afkeuur

  • Wanneer een reparatie niet rendabel blijkt, zal onze monteur dit eerlijk aan u melden.
  • Bij afkeur hoeft u alleen het afkeurtarief te betalen. Deze bedragen € 89,- (incl. BTW)

Voor een BORA – reparatie komt een speciale BORA monteur met aparte geldende BORA tarieven bij u langs!
Voor meer informatie kijkt u op onze BORA onderdelen & reparatie website.

De Smid Reparatie

Kunnen wij u helpen?!